Menu

Over ons

Doğan Küçükakin werkt onderhand al 16 jaar als stukadoor. Op zijn 17e is hij begonnen als leerling bij een ervaren stukadoor. Hij leerde de fijne kneepjes van het vak en werkte eveneens mee aan grote projecten van toonaangevende bedrijven, zoals Heijmans, Dura Vermeer en Van Wijnen. In 2007 is hij voor zichzelf begonnen met stukadoorsbedrijf Held. Hij blijft op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen door veel cursussen te volgen.

Dé Stuc Master van 2017

In 2017 heeft Doğan de titel Stuc Master gewonnen en daar mag hij met recht trots op zijn. In deze vierdelige serie gaan vier vakmensen de strijd met elkaar aan om die felbegeerde titel in de wacht te slepen. Kennis en kunde werden op de proef gesteld. Denk aan het afrijden van een muurtje, het pitchen van een stuc-oplossing tot en met de begeleiding van een leerling waarbij de vakmensen alleen mogen uitleggen en niet mogen helpen.  

Dat hij de titel heeft gewonnen geeft wel aan dat hij een vakman in hart en nieren is.

MVO – Projecten in derdewereldlanden

In 2017 is Doğan naar Afrika geweest voor het goede doel. Hij heeft samen met 16 anderen, gelieerd aan het bedrijf Bouwmaat, deelgenomen aan een bouwreis. Ze zijn afgereisd naar Pomeroy in Zuid-Afrika. Daar heeft de groep in enkele dagen hard meegebouwd aan nieuwe huizen voor arme gezinnen.

Doğan: “Tijdens de bouwreis heb ik een bijdrage geleverd bij het timmeren en metselen van de muren van een compleet nieuw huis. Dat ging op zijn Afrikaans. Dat wil zeggen, gewoon met de hand. Dit project zet je daarom wel met beide benen op de grond: het was een prachtige ervaring.”

Op feestelijke wijze wordt de bouwreis de laatste dag afgesloten. Tijdens het bouwen komen de deelnemers veel in contact met de lokale bevolking. Door samen aan dit soort projecten mee te werken, wordt het team ook heel hecht. Dogan heeft nog steeds contact met de groep en een keer in de zoveel tijd komen zij samen om een hapje te eten. Hij is van plan over twee jaar weer een bouwreis te maken. Op die manier draagt hij zijn steentje bij aan een betere wereld.